Een dagje geluk aan iemand cadeau geven!’

INSIDE Middelburg is een vergaderlocatie, maar tevens mijn persoonlijke woon- en werkplek. Ik houd hier dus (als het niet verhuurt is aan bedrijven of organisaties) ook zelf gesprekken, trainingsdagen en masterclasses. Er komen regelmatig mensen over de vloer en er ontstaan wekelijks bijzondere ontmoetingen. Ik heb besloten wat meer inkijkjes te geven over dat wat zich in INSIDE Middelburg afspeelt. Waardoor je gelijk een inkijkje krijgt in wie ik ben als persoon.

Een tijdje geleden had ik een prachtig gesprek met een vrouw die enorm geïnspireerd was geraakt door de Ted Talk van Elizabeth Dunn ‘Helping others makes us happier – but it matters how we do it.’ Zij wilde haar broer voor zijn verjaardag niet zomaar iets geven, maar een dagje geluk. En zo zegt Elizabeth Dunn, geluk ervaar je pas echt wanneer je zelf ook onderdeel bent van dat geluk terwijl je iets geeft.

Tijdens ons gesprek vertelde ze dat ze dit zelf zo had ervaren toen ze geholpen had bij de Entreeopleidingen (mbo niveau 1) met het geven van sollicitatietips aan deze jongeren. De dankbaarheid die ze voelde bij de studenten en dat steentje kunnen bijdragen aan iemand zijn ontwikkeling, maakte dat ze had ervaren wat dit met haar deed. Zo herkende ze zich dus enorm in het verhaal van Elizabeth Dunn. Wat een geluk gaf dit haar zelf.

Dankbaar en genietend luisterde ik tijdens het gesprek. Wat vind ik het mooi om iemand zijn verhaal te horen en te zien hoe iemand hier achter komt en het vervolgens ook in actie brengt. Ik zie haar ogen glinsteren en snap zo wat ze bedoelt. Dit is waarom ik dagjes cadeau wil geven aan kwetsbare jongeren. Gewoon die glimlach op dat moment. Die dag je aandacht en liefde delen. Niks meer en niks minder. Dat maakt me zelf zo blij en dankbaar! Onbetaalbaar!

Fijn als meer mensen dit principe begrijpen en willen verspreiden. Samen sparren we nog even over hoe het zou zijn als meer mensen dit zouden doen. En na een tijdje geven we elkaar lachend een hand. “Wij snappen elkaar!” En met een glimlach en een golf dankbaarheid stap ik mijn weekend in. Fijn, zulke mensen.

En ergens ontstaat het idee dat dit iets is wat ik nog zoveel breder mag gaan trekken dan dit.. Wie is de volgende die met hun eigen gezin en het gezin uit de buurt een keer met zijn allen naar de kinderboerderij gaat? Of die twee bossen bloemen koopt en er een geeft aan een voorbijganger op straat of de buurvrouw van een eindje verderop?

En na een waardevol gesprek met een goede vriendin die middag, neem ik me zelf het volgende voor: Ik haal de lat van het perfecte uitje aan kwetsbare jongeren naar beneden en besluit terug te gaan naar waar ik het voor doe: Die glimlach op dat ene moment! Dus ik ga mijn creativiteit laten stromen en een dagje geluk cadeau geven. In het nieuwe jaar, gewoon bij INSIDE. Wordt vervolgd.

En.. waar start jij mee?