Ik wil als ondernemer zo snel mogelijk groeien van ‘basiskennis’ naar ‘expert’ – hoe dan?

Omdat ondernemen voor mij nieuw is, besef ik me dat ik nog niet alle kennis bezit die nodig is. Dat is niet erg, zo starten veel mensen. Ik wil alleen wel graag in korte tijd zo veel mogelijk kennis hebben en kunnen toepassen, Want aan alleen weten hoe iets werkt heb je niet genoeg. Het uitvoeren, het toepassen, het echt in actie komen, daar gaat het om.

Ik laat me graag inspireren door anderen die daar al zijn waar ik naartoe wil. En dus lees ik daar graag boeken over of ga ik naar seminars over persoonlijk leiderschap. Tony Robbins, Napoleon Hill, Michael Pilarczyk, Remco Claassen… ze zeggen het allemaal. Neem een coach. En niet zomaar één, maar de beste die er is. Een businesscoach die het leven leidt waar jij naartoe wilt. Maar je begrijpt, aan de beste businesscoach zit ook een ander prijskaartje. En begrijp me niet verkeerd, ik geloof dat er goede businesscoach zijn op alle prijsniveaus. Ik wil alleen in korte tijd grote stappen zetten en dus ging ik in mei op zoek naar een businesscoach. Tony Robbins in Londen had me in april het laatste zetje gegeven om de ‘ik zou wel willen.’ Om te zetten naar ‘Ik ga hier in investeren.’ Na een paar gesprekken met businesscoaches kwam ik via via bij Lisette Tol terecht. Ik besloot een gratis webinar te volgen en was razend enthousiast. Ze sprak dezelfde taal en staat daar waar ik naartoe wil, niet alleen met mijn business, ook als persoon. Lisette staat voor ‘De ontspannen ondernemer.’ En ik geloof in de juiste balans tussen werk en privé. Sterker nog, de zin die ik ooit van Remco Claassen hoorde ‘Ik doe waar ik blij van wordt en soms krijg ik er goed voor betaald.’ blijft sindsdien in mijn hoofd hangen.

Ik heb gekozen voor een jaarprogramma bij Lisette Tol waar ruimte is voor 1-op-1-gesprekken, online meetings, online modules, wekelijkse rapportages en live dagen. Juist die combinatie werkt voor mij. Niet alleen een fantastische coach, ook een groep waar je veel mee deelt, die je feedback geven en waar je mee kunt sparren. Het werkt inspirerend om anderen te zien knallen. Ik kies bewust voor een jaartraject omdat ik zo een jaar een stok achter de deur heb. Ik ken mezelf en weet dat ik de afspraken die ik maak zal nakomen. Daar ben ik heel trouw in. En zo zal ik die lastige taken en het uit mijn comfortzone nu gewoon gaan doen. En tegelijkertijd blijf ik natuurlijk altijd checken of het past bij wie ik ben.

Als er één iemand is die eigenlijk wel een coach zou willen, maar de stap nog niet heeft gezet en hierdoor in actie komt, dan ben ik al erg tevreden. Ik gun iedereen de groei en de stok achter de deur. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Dus welke tool zet jij deze week in om te groeien? Welke video ga jij bekijken, voor welk webinar of seminar schrijf jij je in, welk boek ga je lezen of welke businesscoach ga jij benaderen?