In 5 stappen naar meer focus en meer resultaat.

Zoals je in mijn blog van vorige week kon lezen heb ik inmiddels helder hoe ik mijn kennis en ervaring praktisch en concreet kan delen zodat iedere krachtige ondernemer weer overzicht heeft en met de juiste focus meer omzet draait en meer vrije tijd heeft. Ik geloof niet in of of, maar in én én. Dus én meer omzet én meer vrije tijd. En daarbij vind ik het belangrijk dat je er niet alleen nu wat mee kan, maar blijvend resultaat kan boeken. De rest van je leven.

Deze week werd dit bevestigd. Ik sprak verschillende krachtige ondernemers. Iedere keer kwam hun eigen focus ter sprake. ‘Ik laat me te veel afleiden.’ ‘Ik ga toch weer dat ene klusje tussendoor doen.’ ‘Ik word gebeld en daarna lukt het me niet om gelijk weer verder te gaan met waar ik mee bezig was.’ Dat soort uitspraken. Herkenbaar, ook voor mij.

Aan één van deze ondernemers vroeg ik hoeveel uur ze denkt kwijt te zijn per werkdag door in te gaan op afleidingen. ‘Zeker twee uur!’ zei ze resoluut. Ik vroeg haar naar haar uurtarief en hoeveel omzet zij hierdoor misliep per maand… Au! Dat was echt veel geld! Ze schrok er van…

Om een voorbeeld te geven. Stel, je uurtarief is €100,-. Als twee uur op een werkdag bewust of onbewust opgaan aan afleidingen betekent dit voor vier werkdagen per week, dus 2 x 4 uur = 8 declarabele werkuren. Dit betekent dus € 800,- omzet per week, wat je misloopt door te weinig of gebrek aan focus. Je loopt in dit geval minimaal € 3000,- omzet per maand mis.

Een ander voorbeeld is een ondernemer die meer tijd wilt vrijmaken voor hobby’s die er nu bij inschieten. ‘Aan het einde van iedere maand denk ik, nu is de maand alweer voorbij en ik heb weer maar twee keer hardgelopen.’ Hoe kun je ervoor zorgen dat je je gedrag hierin verandert? Dat je de juiste mindset krijt om een nieuwe gewoonte aan te leren? En hoe maak je dit zichtbaar?

Zelf liep ik hier ook tegenaan. En het is een passie van mij geworden hoe ik mijn agenda en weken zo kan indelen dat ik voornamelijk bezig ben met wat me energie geeft en ik de juiste focus behoud om meer omzet en meer resultaat te behalen. Dit allemaal samengevoegd, kom ik op 5 stappen die mij enorm hebben geholpen in meer focus en meer resultaat.

Ik deel ze graag met jullie in verkorte vorm.

In 5 stappen naar meer focus en meer resultaat:

  1. Ken jezelf
  2. Mindset en leiderschap
  3. Helderheid over doelen en doelen formuleren
  4. Strategie
  5. Optimaliseren en automatiseren

Als je weet waar je energie van krijgt, kun je gaan leven en werken naar jouw voorwaarden. Bij jouw ideale leven, zowel zakelijk als privé, horen doelen. Helderheid over doelen betekent dat je gaat bepalen waar je op lange en op korte termijn wilt staan. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit ook echt daadwerkelijk gaat doen? Hoe je gewoontes gaat veranderen. En wie moet je daar voor zijn? Als je weet wie je bent, wat je wilt en en wat je kan, dan kun je dit gaan koppelen aan de juiste strategie die voor jou werkt om gewoontes te veranderen. Vervolgens leer je hoe je dit gedrag kunt automatiseren en aanscherpen indien nodig. Want iets aanleren is één, maar hoe herken jij je eigen valkuilen zodat je je strategie kan bijstellen indien nodig. Deze inzichten helpen je om je de rest van je leven gewoontes te kunnen veranderen, waardoor je blijvend meer focus, rust, meer overzicht, meer energie en meer resultaat behaald. Het gevoel hebben dat je weer in control bent over jouw agenda en jouw leven. Dat gevoel gun ik iedereen!

In de volgende blogs zal ik per stap uitgebreid in gaan op wat bij deze stap hoort en waarom deze stappen essentieel zijn om meer focus en meer resultaat te behalen.

Kun je niet wachten en wil je alvast extra uitleg van stap 1 t/m 5 ontvangen met daarbij per stap een oefening die je voor jezelf kan doen? Plaats hieronder dan een reactie of mail naar info@insidemiddelburg.nl en ik stuur je een pdf per mail toe met de 5 stappen naar meer focus en meer resultaat. Ook zit er per stap een korte oefening bij waardoor je gelijk aan de slag kan.

Ga je graag uitdagingen aan en wil je uitgebreider ingaan op bovenstaande stappen en wil je 3 praktische tips afgestemd op wie jij bent en wat voor jou het verschil gaat maken voor meer focus en meer resultaat? Mail dan naar Willemijn Lijnse via  info@endlessmotivation.nl of bel naar 06-26927680 voor een gratis focusgesprek van 45 minuten t.w.v. € 47,-