Van groot durven dromen en denken naar mijn eigen onderneming

De radars in mijn hoofd staan eigenlijk nooit stil. Ik denk veel na, vraag me veel dingen af en houd van creatief bezig zijn en mezelf verder ontwikkelen. Zo wist ik dat ik een basis verdienmodel wilde neerzetten waardoor ik de vrijheid creëer om nog meer te kunnen doen waar mijn hart sprongetjes van maakt. En dus ging ik me hierin verdiepen.

Ik ging nog meer boeken lezen over persoonlijk leiderschap en ondernemer. Ik ging, seminars, webinars en online cursussen volgen over persoon leiderschap en ondernemen.. Ook ging ik podcasts luisteren over geluk (zoals de 100% inspiratie podcast van Thijs Lindhout – aanrader). Zo kreeg ik naast meer kennis over hoe anderen dit vormgeven ook steeds meer bevestiging dat dat wat ik wil ook echt gewoon kan. Met de juiste mindset en een portie doorzettingsvermogen kun je je leven echt zo neerzetten als dat jij het het liefste wilt. Terwijl ik dit typ maakt mijn hart weer een sprongetje van geluk. Ik word zo blij van deze materie. Ik vind het werkelijk heerlijk om dit avontuur aan te gaan en de theorie nu in de praktijk te brengen.

Tijdens één van de podcasts van Thijs Lindhout hoorde ik een interview met Charlotte van ’t Wout. Een jonge onderneemster uit Amsterdam die eigenlijk precies omschreef hoe ik ook tegen het leven aankijk. Zij was al een paar stappen verder met de theorie toepassen in de praktijk. Ze werkte nog een aantal uren als journalist en had een basis verdienmodel gecreëerd door haar woonruimte te verhuren als vergaderlocatie. Ik ging AAN toen ik dit hoorde. Wat een geweldig concept. Het hele interview resoneerde zo bij mij dat ik daarna naar haar website (charlottevantwout.com) ben gegaan en een ‘inspiratiegesprek’ bij haar heb geboekt. Ik wilde haar ontmoeten en meer van haar leren.

En zo zat ik 4 weken later in haar woonkamer aan de Keizersgracht. Ik vertelde haar over hoe ik bij haar terecht kwam, over mijn eigen ideeën en samen brainstormden we erop los. Tot ik zei: ‘Ik wil net zoiets als dit, ik vind het zo’n gaaf concept.’ Waarop ze me vrolijk aankeek en vroeg waarom ik dit dan niet ging doen. Mijn antwoord was: ‘Ja maar dat heb jij toch al?’ Waarop ze me lachend aankeek en zei: ‘Dat is echt onzin hoor. Ik woon in Amsterdam en jij in Zeeland dus gewoon lekker gaan doen. Ik geloof niet in concurrentie. Iedereen gooit er zijn eigen sausje over waardoor het toch weer uniek wordt.’ En zo lag voor mijn gevoel de weg open om het avontuur aan te gaan en op zoek te gaan naar een unieke locatie in Zeeland.

Drie weken later mocht ik haar nog een keer opbellen en kon ik haar al vertellen dat ik een bod had gedaan op een prachtig appartement aan de haven van Middelburg. En nu, een paar maanden later, na een metamorfose aan de binnenkant van het appartement kan ik met trots zeggen dat ik eigenaar ben van INSIDE Middelburg. Ja, als ik AAN ga, ga ik hard, heel hard.

Tussendoor heb ik nog een mooie reis Zuid-Afrika gemaakt en eind augustus 2018 zijn de eerste dagen geboekt en gaan we echt van start. Ik kan niet wachten! Ik heb duidelijk voor ogen wat ik wil en waarom mijn vergaderlocatie anders is dan anders. Dit licht ik graag toe in mijn volgende blog.