Feest: uitnodigingen uitdelen voor een dagje geluk.

Vanaf het begin dat ik mijn vergaderlocatie starte wilde ik het maatschappelijke element erin meenemen. Vanuit mijn vorige baan waarin ik jongeren met een verstandelijke beperking begeleidde naar een passende werk- of dagbestedingsplaats voor na hun schoolperiode, weet ik hoe belangrijk dit is. En deze doelgroep zit simpelweg in mijn hart. Dat is de reden waarom ik de hapjes altijd laat maken bij Bakkerijzz. De bakkerij horend bij brasserie Eiggenwijzz waar jong volwassenen met een beperking werken.

Pas toen ik het concept bedacht waarbij ik 5% van de inkomsten apart zet om een dagje geluk cadeau te geven aan jong volwassenen met een beperking kon ik mijn oude baan helemaal loslaten. Zo klopte het. Zo kon ik toch nog mijn steentje bijdragen aan de doelgroep die in mijn hart zit.

In februari 2020 was het zover. De kanjers van Bakkerijzz die al wel honderden heerlijke hapjes hebben gemaakt voor INSIDE Middelburg werden door mij uitgenodigd voor een dagje geluk.. De kanjers die de mini appeltaartjes, bolussen, brownies, crummble cakjes en saucijzenbroodjes maakten. Die wilde ik een dagje geluk bezorgen. Een dagje geluk? Gewoon een fijne dag, een dag waarbij je de glinstering in hun ogen ziet en een glimlach ziet.

Eerst volgde natuurlijk het moment dat ik de uitnodigingen kwam brengen in Bakkerijzz. Iedereen blij, op één jongen na. Die bleef stil en kromp een beetje in elkaar, terwijl hij normaal heel enthousiast is. Na een gesprekje bleek dat hij zich afvroeg tot hoe laat dit deze dag zou zijn, want vrijdag was zijn boodschappen-dag. Na de geruststelling dat de dag om dezelfde tijd zou eindigen als normaal gesproken zijn werkdag brak er een grote glimlach door. En tegelijkertijd ook een grote glimlach en warm gevoel bij mij, deze doelgroep, die zo gebaat is bij duidelijkheid en structuur, waarbij het gewoon net even iets anders werkt maar waar je zo veel moois mee kunt bereiken en beleven. Hoe fijn dat ik hier mee mag samenwerken als ondernemer.

Alles geregeld, alles klaar voor een fijne dag.

In mijn volgende blog lees je meer over de dag zelf.